Therapievormen

PSYCHODYNAMISCHE THERAPIE

Psychodynamica staat in moderne bewoordingen voor het krachtenspel van zelfbeeld, verlangens en emoties. Wanneer deze in harmonie zijn, voelen wij ons energiek en evenwichtig. Zo niet, dan kun je je vermoeid en neerslachtig voelen. Ze leert je met aandacht en op open wijze, naar jezelf te kijken. Zo krijg je inzicht in je eigen proces en een stuk bewustwording. Er wordt verbetering bewerkstelligd bij psychische, lichamelijke en psychosomatische klachten. Als Psychodynamisch therapeut maak ik gebruik van diverse technieken zoals: Hypnotherapie, Regressie, Reïncarnatie, RET, Ademtherapie, NLP, Wandeltherapie, Zelfhypnose, etc.

HYPNOTHERAPIE

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie die al meer dan 200 jaar bestaat. We maken gebruik van een trance (een geconcentreerde aandacht). Hiermee is het mogelijk contact te maken met je onderbewustzijn. Op deze wijze kom je gemakkelijker in contact met oude emoties zoals boosheid, verdriet, angsten of gedachten die je leven kunnen beperken of blokkeren.

REGRESSIETHERAPIE / REÏNCARNATIETHERAPIE

Regressie betekent “teruggaan”. Met behulp van hypnose kun je op een gecontroleerde manier teruggaan naar een moment of fase in je leven.

In regressietherapie is teruggaan in het verleden niet het doel, maar een middel tot verwerking en verandering in het hier en nu.

RET (RATIONEEL EMOTIEVE THERAPIE)

RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties.

Gedachten zijn ineffectief als ze niet leiden tot effectief gedrag/emoties waarmee je zelf uit de voeten kunt, als ze niet kunnen worden onderbouwd met feitelijke gegevens of als ze niet logisch consistent zijn (oftewel: de redenering klopt niet). Dit zijn de gedachten waar je aan zou moeten werken.

ADEMTHERAPIE

Ademtherapie maakt gebruik van verschillende technieken om via je adem emotionele blokkades en chronische spierspanningen los te laten. Door middel van bijv. een "verbonden" ademhaling is het mogelijk je emoties directer te voelen.

NLP (NEUROLINGUÏSTISCH PROGRAMMEREN)

NLP houdt zich niet bezig met problemen maar met oplossingen. Het is daarom een totaal andere manier om mensen met zichzelf en met elkaar om te laten gaan. Via NLP ben je in staat om op korte termijn het beste in jezelf en anderen te ontdekken.

NLP geeft duidelijk aan hoe je dat kunt doen en wat je daarmee bereikt:
-Neurologisch: herinneringen, gevoelens, gedachten en emoties besturen ons huidige gedrag;
-Linguïstisch: communiceren doen we via taal en lichaamstaal;
-Programmeren: terwijl we communiceren kunnen we van elkaar leren en veranderen.

Voor meer informatie

Klik hier
Website laten maken door Modual.