Hypnotherapie

Er kunnen 1001 redenen zijn voor hypnotherapie

Is het je soms te veel?
Kun je niet meer omgaan met spanning, ervaar je stress?
Wil je leren om op een meer ontspannen manier in het leven te staan?
Verlang je naar verbetering van de relatie met jezelf en je omgeving?
Ervaar je de werkdruk als te groot?
Heb je juist geen werk?
Heb je moeite je te concentreren?
Heb je last van slapeloosheid, lichamelijke klachten of pijn?
Wil je nu eindelijk wel eens van dat gedrag af, waar jij en je omgeving last van hebben?
Mis je zelfvertrouwen?
Heb je last van onzekerheid en/of minderwaardigheidsgevoelens?
Heb je last van angsten, zoals faalangst, spreekangst, vliegangst, claustrofobie, hoogtevrees?
Wil je nu écht stoppen met roken?
Wil je nu werkelijk wat doen aan je overgewicht?
Weet je niet zo goed waar je met je leven heen moet, wat de zin ervan is?
Voel je je depressief?
Voel je je eenzaam?
Ben je de verbinding met het wezenlijker deel van jezelf kwijt?

Hoe werkt hypnose?

Hypnose, ook wel trance genoemd, is een toestand van ontspanning en geconcentreerde naar binnen gerichte aandacht. Trance is een natuurlijk verschijnsel dat iedereen zonder te weten dagelijks meemaakt. Je kunt bijvoorbeeld zo in gedachten verzonken zijn, dat je ongemerkt een straat te ver loopt of terwijl je een boek aan het lezen bent, je jezelf realiseert naar een pagina te staren zonder inhoudelijk te lezen.....je bent even met uw gedachten elders.

In therapie wordt hypnose gebruikt als een middel om gemakkelijker bij je gevoel te komen. Dit kun je doen door belemmerende factoren, zoals taboes en andere normatieve waarden verbonden aan de buitenwereld (het kritisch denken), buiten te sluiten.

Door middel van een geleide ontspanning keer je je meer naar binnen, je innerlijke wereld, ga je in hypnose om op onbewust niveau te zoeken naar de kern van je probleem.

In hypnose gaan doe je dus zelf.

Dit is belangrijk om je te realiseren omdat je dit zoekproces doelgericht en effectief kunt benutten om tot gewenste veranderingen te komen. Bovendien kun je zo controle houden over dit hypnotherapeutisch proces.

Wat is Hypnotherapie?

Hypnose is een prachtig hulpmiddel bij de behandeling van heel wat psychische en psychosomatische klachten.

Hypnotherapie is een kortdurende therapievorm waarbij gebruikt wordt gemaakt van hypnose ofwel trance. Deze vorm van therapie geeft je de mogelijkheid om, vanuit ontspanning, op een ander bewustzijnsniveau te komen. Om op dit niveau de mogelijkheid te benutten op een andere, meer open manier, naar je probleem te kijken, te ervaren en te exploreren. Dat wil zeggen dat je open kunt staan voor positieve suggesties en kunt zoeken naar innerlijke hulpbronnen om je klacht/ probleem aan te pakken.

Hypnotherapie is een goede methode om problemen aan te pakken waar we bewust aan willen werken, maar waar onze bewuste wil tekort schiet om het gestelde doel te bereiken.

Jouw denken kun je vergelijken met een ijsberg. We zeggen altijd “dit is nog maar het topje van de ijsberg.” Waarom? Omdat het grootste gedeelte van de ijsberg zich onder water bevind, volledig uit het zicht maar nadrukkelijk aanwezig. Zo is het ook met jouw gedachten.In deze therapie leert je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf luisteren. Daardoor komt je dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kun je nieuwe inzichten krijgen en deze op je eigen manier toepassen in je dagelijks leven en zo je doelen verwezenlijken.

Je krijgt meer inzicht in en controle over jouw onbewuste reacties. Daardoor kunnen waardevolle vermogens in het systeem van de geest en het lichaam beter worden aangesproken. Denk bijvoorbeeld aan het goed omgaan met emoties, en het benutten van lichamelijke en geestelijke capaciteiten.

Wanneer de cliënt goed gemotiveerd is en zich inzet voor verandering, worden vaak al op korte termijn positieve resultaten bereikt. Dit is mede afhankelijk van hoe diep de klacht is geworteld en vanuit welke achtergrond de problematiek is ontstaan. Voor de meeste mensen is hypnose een aangename, ontspannende ervaring.

Waarom Hypnotherapie?

Hypnotherapie gaat uit van de idee dat iedereen op onbewust niveau over meer kennis en ervaring beschikt dan men denkt.

Hypnotherapie biedt je de mogelijkheid om deze deels onbewuste kennis en ervaring te gebruiken om te werken aan datgene waar je voor bent gekomen. Hypnotherapie is een gerichte therapie met directe resultaat en daarom goed te combineren met andere therapievormen.

Het intakegesprek is bedoeld om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van jou als cliënt, het probleem waar je mee komt en de sociale context, om van daaruit het behandelingsplan op te stellen.

Neem hier contact met mij op voor een afspraak. 

Voor meer informatie

Klik hier
Website laten maken door Modual.