De Roi van Coaching

Waarom coaching de tijd en het geld waard is

Studies hebben uitgewezen wat sommige mensen wellicht al weten: dat wat je terugverdient van de investering (Return On Investment, ROI) in coaching is aanzienlijk groter dan de investering zelf.

De resultaten uit een studie van Metrix Global is goed nieuws voor degenen die meer van het financiële aspect van coaching willen weten. De ROI van executive coaching was meer dan 500%, waarbij de 'aanzienlijke niet tastbare voordelen' niet eens zijn meegenomen (die over het algemeen hoger worden gewaardeerd dan bijvoorbeeld meer salaris of winst).

Feitelijk betekent dit dat iedere geïnvesteerde 'coachingseuro' zichzelf wel vijfmaal terugverdient.

Ga eens bij jezelf na: hoeveel zelfhulp, motiverende of management boeken heb je gelezen? Hoeveel heeft dat gekost in geld? In tijd? En hoeveel weet je er nog van? Hoeveel ervan heb je ook zelf in de praktijk gebracht? En hoeveel seminars hebben echt geholpen?

Is het bereiken van je doelen een paar honderd euro waard voor een paar maanden?

Zou je een paar maanden willen investeren om er eindelijk achter te komen wat je wilt doen?

Wat is het je waard om duidelijkheid te krijgen over het doel en de zin van je leven?

Wat is het je waard om je relaties te verbeteren of nieuwe relaties aan te gaan en hulp te krijgen om je behoeftes efficiënter te communiceren?

Wat zijn de maandelijkse kosten voor jou als je je doelen niet realiseert?

Wat zijn de gevolgen en de kosten voor je gezondheid, energie, carrière en relaties wanneer je niet doet wat je zou willen doen en wanneer je ongelukkig bent?

Wat zijn de kosten als je er een jaar of twee (of meer!) over doet om je doel te bereiken omdat een aanpak in je eentje focus en toewijding mist?

Wat is jouw tijd waard - wat zijn de nadelen als je te lang de verkeerde baan blijft houden?

Kortom: de investering in coaching is de moeite waard want je investeert in jezelf! 

Terug naar overzicht

Voor meer informatie

Klik hier
Website laten maken door Modual.